Jumaat, 28 Mac 2014

Pertandingan Poster Komik-M



Assalammualaikum :D Hello korang semua ! Korang sihat takk ? Haha . Rasanya Nizam makin
jarang nak Update Blog ni . Makin malas nak update2 pon ada , Hahaha xD . Berhabuk kot
Blog Nizam .


Walaupun jarang Nizam nak Update Blog . Tapi ni pon Terpaksa :3


Oke , ni nak ceritakan psal Nizam ada join pertandingan "Jom Lukis Poster Komik-M" . Masa2
tu Nizam dah lama tak bukak FB . Biasalah FB takhabes2 update status , share picture ,
upload picture and bla , bla , bla , bla ~ Haha , makin bosan dengan FB ni :3 Betol tak ?

Then , scroll punyaa scroll kebawah . Tiba2 ada Pertandingan Poster yg dianjurkan oleh
Komik-M . Perghh ! masa tuh ingat tanak join , last2 join jgak . Sebab apa ? Haha , dengan
hadiah Wang Tunai dia yg banyak tulah Join . Hadiah Wang tunai dia sebanyak Rm500 .


Bagi korang , Rm500 sikitlah . Bagi Nizam banyak xP Yang penting Wang tunai tu !


Jom tengok masa first Nizam buat Poster ~

Skecth use Paint Tool Sai and Tablet Genius ~


Colour , colour , colour , colour and colour


49% nak dekat siap 


Semua sudah colour , cuma background belakang tu jehh ~


And then ............................

Tadaaa !



Akhirnya semua siap !


Poster ni mengambil masa 12jam sehari . Memang lengoh jari , tulang blakang sakit2 .
Macam nenek bongkok pon ada . Takpe  , yg penting Usaha tangga Kejayaan . Cewahh ! Poyo
lebih . Harap2 Menang :)

Chopp ! nak tngok syarat2 untuk Pertandingan Komik-M ? Jom tngok gmbar bawah ni :-


Haha , nak join ? Dah tamat dah :P kesian tak dpat join .



20 ulasan:

  1. lawa giler! InsyaAllah boleh menang :)
    Good luck ~

    BalasPadam
  2. lawanya nizam lukis! teringin gak nak masuk, tapi tarikh dah tamat haha. semoga berjaya!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm , tulah . Tarikh tamat tuh cepat ngat habis . Ty :)

      Padam
  3. creative nyeeeeeeee....... dah betul dah!!!

    (^_^) ANDA DI TAG!!! SPECIAL GIVEAWAY {HADIAH - handphone MOTOROLA GOLD EDITION}

    http://www.tinynasweet.blogspot.com/2014/03/gitarboyz-aka-ninjaboyz-special-giveaway.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah sya akan join ^^ Ty ya !

      Padam
  4. okay. ayat last tu mmg menyirap. haha
    btw, goodluck :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahakk . Rilek2 , Chill oke :3 ThankYou :)

      Padam
  5. Nak join tapi tak pandai lukis... Hohoho...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha . Takpe2 , sekadar tngok jek :P

      Padam
  6. Really cute adik.. pndauu nya lukis.. bbakat ni. All the best tau !! =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. TerimaKasih akak :D Hee , malu titew xP

      Padam
  7. YO, nice artwork dude!aq pun join gak :)
    cerkomen skit artwork aq :)
    http://cyrushio.blogspot.com/2014/04/poster-digital-pertama-aku-untuk.html

    BalasPadam
  8. first , memang setuju yang fb sekarang dah semakin membosankan . tapi setiap hari saya buka -.-" haha .. . ingatkan merancang nak join gak , tapi ayat last sekali menghalang rancangan . hahaha .. goodluck ;)

    BalasPadam

Assalammualaikum :)
nak komen ? dipesilakan ~
Takmao kata2 kesat .
Terima Kasih :D